ارتباط سرطان روده با قهوه
ابتلا به سرطان روده بزرگ با مصرف قهوه کاهش می یابد.
1
ابتلا به سرطان روده بزرگ با مصرف قهوه کاهش می یابد.
به گزارش رست مرکز به نقل از اقتصادنیوز،اگر در تلاش برای کاهش وزن باشید، متخصصان سلامت مانند متخصصان تغذیه در مورد بسیاری از افزودنیهای محبوب مانند شکر، شیرینکنندههای مصنوعی و خامههای با قند بالا هشدار میدهند. با این حال، چند ماده وجود دارد که می تواند با افزایش سوخت و ساز به کاهش وزن شما کمک کند. همانطور که مشخص است، دارچین و زردچوبه می توانند قهوه شما را خوشمزه و سالم کنند.
اگر میل به شیرینی دارید، لزوما مجبور نیستید تمام هوس های خود را به خاطر کاهش وزن کنار بگذارید. در حالی که قطعا باید مصرف نوشیدنی های شیرین و خامه های طعم دار را کاهش دهید، دارچین یکی از بهترین گزینه هایی است که می توانید بدون اینکه خود را در معرض خطر افزایش وزن قرار دهید به فنجان قهوه صبحگاهی خود اضافه کنید. در واقع، کارشناسان می گویند این ادویه خوشمزه واقعا می تواند سوخت و ساز شما را افزایش دهد.
دارچین
قهوه سیاه فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما دارچین می تواند به بهبود آن کمک کند. اگر دارچین را به قهوه اضافه کنید، می تواند قهوه را حتی سالم تر کند. درواقع دارچین پاسخ انسولینی را بهبود می بخشد. فواید ضد التهابی این ادویه می تواند به کاهش سریع وزن کمک کند. کاهش التهاب در بدن تأثیر ارتباط مستقیمی با پیشگیری یا کاهش چاقی و وزن کلی بدن دارد. با کاهش التهاب، بدن شما می تواند کالری را با سرعت کارآمدتری بسوزاند.
اگر صحبت از ضد التهاب و کاهش وزن شد، یک ادویه دیگر برای مبارزه با التهاب وجود دارد که می توانید هر روز آن را به قهوه خود اضافه کنید: زردچوبه. این ادویه با رنگ روشن حاوی یک ماده ضد التهابی به نام کورکومین است که برای افزایش سوخت و ساز شما کارآمد است. این ادویهها اثر گرمازایی روی بدن دارند و باعث میشوند بدن گرمای بیشتری تولید کند و در نتیجه کالری بیشتری بسوزاند.
زردچوبه
زردچوبه به طور خاص مملو از آنتی اکسیدان هایی است که می تواند به شما کمک کند به وزن هدف خود برسید. خواص آنتیاکسیدانی زردچوبه میتواند به کاهش مقاومت به انسولین، قند خون، سطح کلسترول و سایر شرایط متابولیک ناشی از چاقی کمک کند.
بنابراین داشتن یک سبک زندگی سالم به این معنا نیست که باید قهوه خود را بدون طعم اضافی مصرف کنید. در واقع، اضافه کردن دارچین و زردچوبه به لیوان خود، هر روز صبح به شما در این راه کمک می کند.
منبه:اقتصادنیوز
بیش از ۱۰ نفر در جاجرم به علت مصرف قهوه، مسموم شدند.
به گزارش رست مرکز محمدحسین عمادی / نماینده دائم و سفیر سابق در سازمان خواربار جهانی FAOشیوع وسیع مصرف انواع قهوه در سالهای اخیر و دلایل آن ذهن هر ایرانی کنجکاو را بهخود مشغول میکند. شاید رواج قهوه در شهرهای بزرگ به دلیل استرسهای زندگی شهری، بهخصوص در دوران پرالتهاب کرونا، امری طبیعی تلقی شود، اما در اولین سفرم پس از شیوع کرونا به مناطق مرکزی، جنوبی، غرب و شمال ایران از تعدد مراکز فروش و عرضه قهوه شهرستانها، مناطق روستایی دورافتاده و بسیاری از دکههای بین راهی بهشدت متعجب شده و تحتتاثیر قرار گرفتم؛ این در حالی است که قیمت این نوشیدنی حتی در مناطق دور بسیار گرانتر از رقیب دیرینه قهوه (چای)، عرضه میشود.
قهوه سابقه طولانی در ایران داشته و در اسامی و لغات فارسی هم میتوان ردپای تاریخی آن را یافت. در اوایل دوره قاجار قهوه نوشیدنی اصلی مردم بود و واژههایی چون «قهوهخانه»، «قهوهچی» و «قهوه قجری» هم در فرهنگ واژگان ایرانی رواج دارد. تا زمان قاجار، چای فقط یک داروی گیاهی بود که در چین یافت میشد و نامش در کتابهای طب سنتی آمده بود و برخی خواص داروییاش نزد ایرانیان شناختهشده بود، اما از دوره ناصرالدینشاه قاجار به تدریج نوشیدن چای درمیان اعیان و اشراف قاجار رواج یافت و چای نوشیدنی گرانقیمت، لوکس و تفریحی برای درباریان و خواص بود، اما از اواسط دوره ناصری و تا سال۱۲۵۰شمسی چای به کلی جای قهوه را گرفت و تا اواخر این دوره مصرف چای در ایران بیش از حد معمول هم شده بود.
«مورتیمر دوراند» انگلیسی در سفرنامهاش نوشته است: «ایرانیان خیلی چای مینوشند و چای را واقعا خیلی شیرین مصرف میکنند.» چای مصرفی ایران هم از هند میآمد که مستعمره انگلیس بود و این یعنی انحصار چای ایران در دست شرکتهای انگلیسی بود که خود اثرات سیاسیاقتصادی فراوانی با خود بههمراه داشت. داستان تاریخی و سلطه دوباره قهوه در سراسر ایران شاید هشداری به پایان دو قرن سلطه چای در این سرزمین و تهدیدی برای صنعت و فرهنگ چای در ایران باشد. به اعتباری داستان چای در ایران از وقتی شروع شد که داستان قهوه تمام شد و امروز شروع مجدد رواج قهوه را در جامعه ایران شاهدیم. این تحول بیشک نشانهای از تحول در شیوه معیشت و عادات مردم عادی است.
ماهیت نشاطآور قهوه شاید یکی از دلایل رواج و رونق مصرف آن در بین ایرانیان در سالهای اخیر باشد؛ بهخصوص که به دلایل اقتصادی و اجتماعی گفته میشود ایرانیان جزو مردم غیرشاد جهان هستند. شیوع مصرف قهوه در دوران کرونا، بهرغم بستهشدن رستورانها نیز در بسیاری از کشورها گزارش شده که خود نقش و انگیزه روحیروانی آن را نشان میدهد. تغییر شیوه زندگی بهخصوص در بین نسل جوان و تغییر ساعات کار و استرسهای محیط کار از دیگر انگیزههای ممکن در شیوع مصرف قهوه در ایران است. جذابیت عطر و طعم تند قهوه و گرایش مصرفکنندگان قهوه بهعنوان یک نوشیدنی لوکس و غیرسنتی در شیوع سریع قهوه قطعا بیتاثیر نیست.
از نقطهنظر تاثیرات اقتصادی و تجاری نیز نکات قابلتاملی در فرآیند رواج قهوه بهچشم میخورد. اقتصاد ملی و بازار تجاری در حوزه واردات بیشک از ورود مواداولیه (دانه خام یا بوداده قهوه یا پودر آن) و تجهیزات و ماشینآلات فرآوری قهوه قطعا متاثر شده و آمار و اطلاعات محدودی از این ارقام در دست است. تنها آمار رسمی از واردات قهوه مربوط به سال۱۳۹۷ است که بالغ بر یک ملیون دلار بوده است. البته این میزان واردات در سالهای گذشته به دلیل افزایش تقاضا تا حد زیادی افزایش داشته است. امروزه واردات قهوه از ۱۰ اولویت واردات کالا به کشور بهشمار میرود.
اهمیت این موضوع زمانی بیشتر خود را نشان میدهد که ایران به دلیل شرایط اقلیمی یا استعداد تولید قهوه در داخل کشور را نداشته و یا بهدلیل رقابت با صنعت عظیم و رقابتی تولید قهوه، توان رقابت در تولید و تجارت آنرا نداشته و همیشه باید در صف واردکنندگان باشد. البته در سالهای اخیر شرکتهای تجاری زنجیرهای بهمنظور واردات، ترخیص، فرآوری و عرضه انواع قهوه در ایران تشکیل شده و بهتدریج به یک صنعت پرسود تبدیل و جذابیت زیادی برای سرمایهگذاران پیدا کرده است.
در سطح جهانی نیز این محصول در حال رشد است. بر اساس آمار سالانه سازمان خواربار جهانی فائو، قهوه یکی از پرمصرفترین نوشیدنیها و یکی از رایجترین کالاهای تجاری در سطح جهان است. بزرگترین کشورهای تولیدکننده قهوه برزیل، ویتنام و کلمبیا هستند، درحالیکه اتحادیه اروپا و ایالاتمتحده آمریکا بزرگترین واردکننده در سطح جهان هستند.
آمار جهانی نشاندهنده آن است که قهوه بازار رو به رشدی دارد که بخشی از آن به دلیل افزایش میزان مصرف در اقتصادهای نوظهور و علاقه بیشتر به قهوه بهعنوان یک پدیده لوکس در کشورهای درحال توسعه است. بازار تجاری قهوه تحتتاثیر روابط اقتصادی و سیاسی شمال و جنوب بوده و سهم اندکی از سود اقتصادی تولید قهوه به جیب کشاورزان خردهپا در کشورهای درحالتوسعه واریز میشود. این در حالی است که زندگی و حیات بیش از ۲۵ ملیون خانوار فقیر روستایی در گرو بازار و تصمیمات شرکتهای چندملیتی در جهان است.
با در نظر گرفتن پیچیدگیها و ابعاد مختلف تولید، تجارت و مصرف قهوه که در جهان و ایران وجود دارد و هشدارهای پزشکی که در زمینه مصرف بیرویه قهوه در کشورهای درحالتوسعه داده میشود، وظیفه اساسی و مهمی که پژوهشگران و سیاستگذاران امر تغذیه و تجارت در ایران بهدوش دارند، بررسی عمیقتر فرآیند شیوع گسترده مصرف قهوه در ایران و دلایل و تاثیرات اقتصادی، اجتماعی و تغذیهای آن بهمنظور پیشبینیهای لازمه و اتخاذ تدابیر هوشمندانه است.
منبع: دنیای اقتصاد
قهوه یکی از شناخته شده ترین مواد غذایی دارای کافئین در جهان است. قهوه کافئین بالا همان طور که از نامش پیداست به قهوه ای گفته می شود که مقدار کافئین موجود در آن زیاد است. مصرف این نوع قهوه فواید گوناگونی برای بدن به همراه دارد.
قهوه کافئین بالا
از جمله فواید مصرف قهوه کافئین بالا باید به موارد زیر اشاره کنیم:
افسردگی یک اختلال روانی است که بسیاری از مردم در سرتاسر نقاط دنیا به آن دچار می شوند. مصرف قهوه با کافئین بالا احتمال ابتلا به این بیماری را کم می کند. تحقیقاتی که روی تعدادی از مصرف کنندگان قهوه انجام شد نشان می دهد احتمال ابتلا به افسردگی در کسانی که قهوه می نوشند کمتر از سایر افراد است.
محافظت از مغز در برابر آلزایمر و پارکینسون
آلزایمر و پارکینسون از جمله امراضی هستند که سیستم عصبی بدن را درگیر می کنند. قهوه پرکافئین با تاثیرات مثبتی که از خود به جا می گذارد احتمال ابتلا به این بیماری ها را در مصرف کنندگان کاهش می دهد.
کافئین موجود در قهوه قادر است به افزایش میزان چربی سوزی و متابولیسم بدن کمک کند. به همین دلیل مصرف قهوه کافئین بالا یکی از روش هایی است که برای لاغری به افراد توصیه می شود. بر اساس بررسی های صورت گرفته در این زمینه زنانی که هر روز ۲ الی ۴ فنجان قهوه فول کافئین می نوشند زودتر با کاهش وزن مواجه می شوند.
نوشیدن قهوه کافئین بالا در پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ موثر است. یکی از مشخصات این بیماری بالا رفتن سطح قند خون به علت مقاومت در برابر تاثیرات انسولین است. با مصرف قهوه های پرکافئین می توان احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش داد.
جالب است بدانید قهوه به دلیل خواص خوبی که دارد به افزایش طول عمر در مصرف کنندگان کمک می کند. مصرف قهوه باعث می شود احتمال ابتلا به انواع بیماری های کشنده و همچنین میل به خودکشی در افراد تا حد بسیار زیادی کم شود. با توجه به این موضوع باید گفت مصرف این نوشیدنی پرطرفدار می تواند طول عمر را در افراد افزایش دهد.
در همین خصوص بیشتر بخوانید: تاثیر نوشیدن قهوه بر افزایش طول عمر
دانه قهوه و پودر قهوه با رست تیره (کافئین بالا)
عوامل مختلفی در تعیین میزان کافئین قهوه دخالت دارد. مهم ترین عوامل موثر در این رابطه شامل موارد زیر می شود:
سوالی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول می کند آن است که کدام یک از انواع قهوه دارای کافئین بیشتری است؟ برای پیدا کردن جواب این سوال باید قهوه ها را از جهات گوناگون بررسی کنیم.
برای شناسایی قهوه کافئین بالا می توان قهوه ها را از نظر نژادشان مورد بررسی و مقایسه قرار داد. قهوه ها از این نظر به ۲ نوع اصلی طبقه بندی می شوند: قهوه عربیکا و قهوه روبوستا. در واقع نژاد تمام قهوه های موجود در بازار یا روبوستا است و یا عربیکا. البته ممکن است این دو به صورت ترکیبی هم در بازار عرضه شوند. قهوه عربیکا قهوه ای است که عطر و طعم زیادی دارد در حالی که قهوه روبوستا از کافئین بالایی برخوردار است. کافئینی که در دانه های قهوه روبوستا وجود دارد ۲ برابر کافئین قهوه عربیکاست.
اگر قصد خرید قهوه کافئین بالا را دارید باید محصولاتی را انتخاب کنید که از ۱۰۰ درصد قهوه روبوستا تهیه شده اند. قهوه روبوستا در مناطق مختلفی از جهان کشت می شود. برزیل، ویتنام، اندونزی، تانزانیا و… از جمله کشورهای تولیدکننده قهوه روبوستا هستند. این محصولات از نظر ویژگی های کلی تا حدی با یکدیگر تفاوت دارند. در این بین قهوه اندونزی و قهوه جاوا از بالاترین میزان کافئین برخوردارند.
چنانچه بخواهید از مصرف قهوه ای با عطر و طعم قوی و نوشیدن قهوه کافئین بالا به صورت همزمان لذت ببرید باید ترکیبی از قهوه روبوستا و قهوه عربیکا را تهیه کنید. برای مثال قهوه شما می تواند شامل ۷۰ درصد قهوه روبوستا و ۳۰ درصد قهوه عربیکا باشد. به طور حتم کافئین موجود در قهوه هایی که به صورت ترکیبی تهیه می شوند کمتر از قهوه های ۱۰۰ درصد روبوستا است. با این وجود این محصولات را هم می توان جزو قهوه های کافئین بالا به حساب آورد.
رست قهوه هم یکی از عواملی است که مشخص می کنند یک قهوه کافئین بالا دارد یا پایین. برای بسیاری از افراد جای سوال است که رست قهوه یعنی چه؟ رست قهوه به معنی برشته کردن دانه های قهوه است. دانه های قهوه در حالت معمول به رنگ سبز هستند. برای آزاد کردن عطر و طعم این دانه ها باید آنها را برشته کرد. برشته کردن یا رست قهوه ۳ حالت دارد: لایت، مدیوم و دارک. اگر دانه های قهوه به میزان کمی برشته شوند به آن رست لایت می گویند. در صورتی که در حد متوسط برشته شوند رست آنها مدیوم خواهد بود. دانه هایی هم که زیاد برشته می شوند رست دارک دارند.
زمانی که دانه های قهوه برشته می شوند آب موجود در آنها بخار می شود. طبیعتا در چنین حالتی وزن دانه قهوه کاهش پیدا می کند. از طرف دیگر برشته کردن قهوه باعث افزایش حجم آن می شود. بنابراین قهوه های رست دارک در مقایسه با قهوه های رست مدیوم و قهوه های رست لایت وزن کمتر و حجم بیشتری دارند. اگر به ظاهر قهوه های رست دارک دقت کنید متوجه می شوید که حالت پفکی تری به خود گرفته اند.
به یاد داشته باشید که یک قاشق قهوه رست دارک وزن کمتری نسبت به یک قاشق قهوه رست لایت و به تبع آن کافئین کمتری نسبت به رست لایت دارد. اما از نظر وزنی باید گفت کافئین موجود در ۱۰۰ گرم قهوه رست دارک بیشتر از کافئین ۱۰۰ گرم قهوه رست لایت است.
با توجه به این توضیحات به نظر شما برای تهیه قهوه کافئین بالا باید کدام یک از رست های قهوه را استفاده کرد؟ برای پاسخ به این سوال اول باید مشخص کنیم که قهوه قرار است به صورت حجمی استفاده شود یا وزنی. مثلا ممکن است شما بخواهید قهوه را با استفاده از قاشق ریخته و دم کنید. در این صورت شما اندازه گیری قهوه را به صورت حجمی انجام داده اید. زمانی که قهوه به صورت حجمی استفاده می شود رست لایت کافئین بیشتری را برای ما به همراه خواهد داشت. اما در صورتی که اندازه گیری و استفاده از قهوه بر اساس وزن آن انجام شود رست دارک دارای کافئین بالاتری خواهد بود.
قهوه کافئین بالا
در صورتی که مایلید قهوه کافئین بالا استفاده کنید باید به روش دم آوری قهوه هم توجه داشته باشید. برای دم کردن قهوه از روش های مختلفی می توان استفاده کرد. این روش ها از نظر مقدار کافئین موجود در قهوه با هم برابر نیستند. در واقع برخی از روش های دم آوری قهوه کافئین بیشتری را برای ما فراهم می کنند. بعضی دیگر هم مقادیر کمتری از کافئین به ما می دهند.
اگر این موضوع را از نظر علمی بررسی کنیم قهوه اسپرسو در جایگاه نخست بالاترین میزان کافئین قرار می گیرد. در این رده بندی قهوه ترک در جایگاه دوم و قهوه موکاپات در جایگاه سوم قرار دارند. سایر انواع قهوه از جمله قهوه فوری، قهوه فرانسه، قهوه کلد برو و… هم مقادیر متفاوتی از کافئین را به خود اختصاص می دهند.
قهوه کافئین بالا را می توان به شکل دیگری هم شناسایی کرد. در این روش قهوه ها از نظر استاندارد و عرف بررسی می شوند. همان طور که گفتیم قهوه اسپرسو از بالاترین میزان کافئین نسبت به سایر انواع قهوه برخوردار است. اما باید توجه داشت حجمی که از این نوع قهوه به دست می آید در مقایسه با قهوه ترک بسیار کمتر است. زمانی که شما قهوه اسپرسو می نوشید نوشیدنی شما تنها در حد یک ته استکان است در حالی که اگر قهوه ترک تهیه کنید یک فنجان پر قهوه خواهید داشت. بنابراین روشن است که مقدار کافئین موجود در قهوه اسپرسو کمتر از کافئین قهوه ترک است.
بسیاری از طرفداران قهوه تمایل دارند بهترین قهوه با کافئین بالا را مصرف کنند. در واقع به دنبال قهوه ای می گردند که قوی ترین نوع قهوه به لحاظ مقدار کافئین باشد. برای دستیابی به این هدف می توان یک نوشیدنی قهوه بر پایه اسپرسو مثل کافه لاته را انتخاب نمود. سپس باید ۱ یا ۲ شات اضافه اسپرسو را به نوشیدنی اضافه کرد.
قهوه کافئین بالا
با استفاده از برخی روش ها می توان مقدار کافئین قهوه را افزایش داد. به طور مثال اگر قهوه در ریزترین اندازه آسیاب شود مقدار کافئین بیشتری از آن به دست می آید. بیشتر شدن نسبت قهوه به آب هنگام دم کردن قهوه نیز می تواند مقدار کافئین را بیشتر کند. از طرف دیگر اگر قهوه مدت زمان بیشتری خیسانده شود یا عصاره گیری آن در دمای بالاتری صورت گیرد مقدار کافئین قهوه بیشتر خواهد بود. معمولا بزرگتر شدن اندازه نوشیدنی هم باعث بیشتر شدن کافئین قهوه می شود.
در صورت تمایل به تهیه قهوه کافئین بالا کافیست پودر قهوه اسپرسو کافئین بالا را از مرکز فروش سفارش دهید. با سفارش این محصول هم از عطر و طعم دلپذیر قهوه اسپرسو بهره مند می شوید و هم به مقادیر بالایی از کافئین دست پیدا می کنید.
چه تفاوت هایی بین شکر قهوه ای و سفید وجود دارد؟ در ادامه با مقایسه کامل شکر قهوه ای و سفید و از تفاوت های اصلی شکر قهوه ای و سفید مطلع خواهید شد.
به گزارش رست مرکز شکر یکی از مواد طبیعی بشمار می رود و هزاران سال است در رژیم غذایی افراد در شربت ، مربا ، کیک ، نوشابه بکار می رود و از جمله موادی است که حتی مقدار کم آن هم کالری بالایی دارد به همین خاطر برخی افراد سعی دارند همیشه به دنبال جایگزین هایی باشند که ضرر کمتری برایشان داشته باشد که یکی از آنها شکرقهوه ای است.
دو نوع شکر قهوه ای و سفید داریم و قصد داریم که در این بخش شکر قهوه ای و سفید را مقایسه کنیم تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید کدام یک را انتخاب کنید.
تفاوت در ارزش غذایی شکر قهوه ای و سفید:
با توجه به این که شکر سفید و قهوه ای از یک نوع محصول تولید می شود. نیشکر یا چغندر قند – آن ها کاملا شبیه هم هستند. در واقع، بیشتر شکر قهوه ای مخلوطی از شکر سفید و شهد است، که نوعی شربت گرفته شده از شکر است. شهد مسئول تیره تر کردن رنگ آن است و ارزش غذایی آن را کمی افزایش می دهد.
مهم ترین تفاوت غذایی بین این دو این است که شکر قهوه ای مقدار کمی کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتری دارد.
گفته می شود که مقادیر این مواد معدنی در شکر قهوه ای ناچیز هستند، بنابراین منبع خوبی از ویتامین یا مواد معدنی نیست هم چنین شکر قهوه ای حاوی کالری کمتری نسبت به شکر سفید است، با این حال کمی تفاوت دارد. یک قاشق چای خوری (۴ گرم)شکر قهوه ای ۱۵ کالری دارد در حالی که مقدار مشابه شکر سفید ۱۶.۳ کالری دارد. گذشته از این اختلافات جزئی،از لحاظ ارزش غذایی شبیه هستند تفاوت های اصلی آن ها در طعم و رنگ آنهاست.
بخوانید: این دسته از خانمها در خوردن قهوه احتیاط کنند | آیا نوشیدن قهوه در بارداری مضر است؟
نحوه تولید هر دو نوع شکر چگونه است :
شکر در مناطق گرمسیری تولید می شود به این ترتیب که ابتدا نیشکر یا چغندر قند را پرورش می دهند.
هر دو این گیاه ها تحت یک فرآیند مشابه برای تولید شکرقرار می گیرند. با این حال، روش های مورد استفاده برای تبدیل آن به شکر قهوه ای و سفید تفاوت دارند.
اول، آب شیرین هر دو محصول استخراج، تصفیه و گرم می شود تا یک شربت قهوه ای و غلیظ شده به نام ملاس را تشکیل دهد.
بعد از آن، شکر متبلور شده به منظور تولید کریستال های شکر سانتریفیوژ می شود. سانتریفیوژ ماشینی است که به شدت برای جدا کردن کریستال های شکر از ملاس به کار می رود.سپس شکر سفید برای حذف هر گونه ملاس اضافی و ایجاد کریستال های کوچک تر فرآوری می شود. متعاقبا، از طریق یک سیستم فیلتراسیون انجام می شود که اغلب با استخوان های خرد شده حیوانات برای تشکیل قند سفید استفاده می شود. لازم به ذکر است شکر قهوه ای تصفیه شده ، همان شکر سفید است که ملاس به آن افزوده شده. در همین حال، شکر قهوه ای تصفیه نشده در پردازش کم تر از شکر سفید قرار می گیرد و به آن اجازه می دهد تا مقداری از ملاس و رنگ قهوه ای طبیعی خود را حفظ کند.
مصارف آن در آشپزخانه:
شکر سفید و قهوه ای را می توان به روش های مختلف پخت ، مورد استفاده قرار داد.در حالی که گاهی اوقات آن ها می توانند به جای یکدیگر مورد استفاده قرار گیرند، انجام این کار ممکن است بر رنگ، طعم و یا بافت محصول نهایی شما تاثیر بگذارد.
ملاس در شکر قهوه ای رطوبت را حفظ می کند، بنابراین استفاده از آن منجر به نرم تر شدن چیزی که پخته اید می شود.
مثالا، کوکی که با شکر قهوه ای درست شده، مرطوب و فشرده خواهد بود، در حالی که کوکی که با شکر سفید درست می شود، تا حد زیادی بهتر می شود چون هوای بیشتری وارد خمیر شود منجر به پف کردن بافت کوکی می شود.
به همین دلیل شکر سفید در بسیاری از محصولات پخته شده به کار می رود که نیاز به پف دارند.
آن ها در رنگ و طعم تفاوت دارند و این تفاوت اصلی است.
تفاوت اصلی بین شکر سفید و قهوه ای، در طعم و رنگ آنهاست. جانشین کردن شکر قهوه ای به جای شکر سفید در دستور العمل ها، رنگ غذاها را تحت تاثیر قرار خواهد داد و به رنگ قهوه ای یا قهوه ای روشن تغییرخواهد کرد.
برعکس، پخت با شکر سفید منجر به یک محصول به رنگ روشن تر خواهد شد. بنابراین هر کدام را که انتخاب می کنید به نتیجه نهایی مورد نظر شما بستگی خواهد داشت.
شکر سفید و قهوه ای هر کدام دارای پروفایل های منحصر به فرد هستند. شکر قهوه ای به خاطر ملاس اضافه شده یک طعم قوی، کاراملی یا آب نباتی دارد. به همین دلیل، در کیک های شکلاتی و کلوچه و طعم خوبی دارند.
از طرف دیگر، شکر سفید شیرین تر است، بنابراین می توانید از آن کمتر برای رسیدن به مزه مطلوب استفاده کنید. طعم خنثی آن باعث می شود که آن یک جز چند منظوره در پخت شیرینی و کیک باشد.
کدام را انتخاب می کنید؟
انتخاب شکر سفید و یا قهوه ای به سلیقه شخصی شما بستگی دارد چون طعم و رنگ تفاوت های اصلی بین این دو هستند. اگرچه شکر قهوه ای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به شکر سفید است اما مقادیر این مواد معدنی به قدری ناچیز است که هیچ گونه مزایایی برای سلامتی ندارد.
به طور مهمی، تصور می شود که شکر یک عامل موثر برای اپیدمی چاقی و بیماری های عمده از جمله دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی است . به همین دلیل توصیه می شود که بیش از ۵ تا ۱۰ درصد کالری روزانه خود را شکر مصرف نکنید. با این حال، این باید حتی برای سلامت بهینه نیز محدود باشد در حالی که خوب است که اکنون از یک درمان شیرین لذت ببرید و پس از آن، همه انواع شکر باید در رژیم غذایی سالم محدود شوند.
طبق یک مطالعه جدید که توسط دانشمندان دانشگاه پزشکی “جانز هاپکینز” انجام شده، نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در روز میتواند خطر آسیب حاد کلیه(AKI) را در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشند، کاهش دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از سایتکدیلی، تحقیقات نشان داده است که نوشیدن قهوه با کاهش خطر آسیب حاد کلیوی مرتبط است.
اگر برای شروع روز خود با یک فنجان قهوه نیاز به توجیه بیشتری دارید، یک مطالعه جدید توسط محققان پزشکی “جانز هاپکینز” نشان داده است که نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در روز میتواند خطر آسیب حاد کلیوی(AKI) را در مقایسه با افرادی که قهوه مصرف نمیکنند، کاهش دهد.
نتایج این مطالعه که به تازگی در مجله Kidney International Reports منتشر شده است، نشان داد که مصرف روزانه قهوه با ۱۵ درصد کاهش خطر ابتلا به AKI مرتبط است و بیشترین کاهش در افرادی که ۲ تا ۳ فنجان در روز مینوشند(۲۲ تا ۲۳ درصد کاهش) دیده میشود.
“چیراگ پاریخ” نویسنده مسئول این مطالعه از بخش نفرولوژی و استاد پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه “جانز هاپکینز” میگوید: ما از قبل میدانستیم که نوشیدن قهوه به طور منظم با پیشگیری از بیماریهای مزمن و تخریب کننده اعصاب از جمله دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی عروقی و بیماری کبد مرتبط بوده است. اکنون میتوانیم کاهش احتمالی خطر AKI را به فهرست رو به رشد مزایای سلامتی کافئین اضافه کنیم.
بنیاد ملی کلیه، آسیب حاد کلیوی را به عنوان یک دوره ناگهانی نارسایی کلیه یا آسیب کلیه که در عرض چند ساعت یا چند روز اتفاق میافتد، تعریف میکند. کلیهها برای حفظ تعادل مناسب مایعات در بدن و دفع مواد زائد تجمع یافته در خون تلاش میکنند.
علائم و نشانههای AKI ممکن است بسته به علت زمینهای، متفاوت باشد و میتواند شامل موارد زیر باشد: بروندهی ادرار ناکافی، تورم در پاها، مچ پا و ناحیه چشم، خستگی، تنگی نفس، پرش ذهنی، حالت تهوع، احساس درد در قفسه سینه و در موارد شدیدتر تشنج یا کما. این عارضه اغلب در افرادی که در بیمارستان بستری شدهاند، دیده میشود که کلیههای آنها بر اثر اقدامات و عوارض پزشکی و جراحی تحت فشار قرار گرفتهاند.
محققان ۱۴ هزار و ۲۰۷ نفر را با میانگین سنی ۵۴ سال در چهار جامعه در ایالات متحده مورد بررسی قرار دادند. در طول یک دوره ۲۴ ساله، از شرکت کنندگان هفت بار در مورد اینکه چند فنجان قهوه(۰، ۱، ۲، ۳ یا بیشتر) در روز مینوشند، سؤال شد و ۱۶۹۴ مورد آسیب حاد کلیه در طول دوره مطالعه گزارش شد.
هنگام محاسبه ویژگیهای جمعیت شناختی، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، تأثیرات سبک زندگی و عوامل غذایی، خطر ابتلا به AKI برای شرکت کنندگانی که هر مقدار قهوه مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که مصرف نمیکردند، ۱۵ درصد کمتر بود. هنگام تنظیم برای بیماریهای همراه دیگر مانند فشار خون، شاخص توده بدن(BMI)، وضعیت دیابت، استفاده از داروهای ضد فشار خون و عملکرد کلیه در افرادی که قهوه مصرف میکردند در مقایسه با افرادی که قهوه مصرف نمیکردند، هنوز ۱۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به AKI بودند.
“پاریخ” میگوید: ما گمان میکنیم که دلیل تأثیر قهوه بر خطر AKI ممکن است این باشد که ترکیبات فعال بیولوژیکی با کافئین یا فقط خود کافئین موجب بهبود پرفیوژن و استفاده از اکسیژن در کلیهها میشود. زیرا عملکرد خوب کلیه و تحمل AKI به خون و اکسیژن پایدار بستگی دارد.
وی میگوید: برای تعریف مکانیسمهای محافظتی احتمالی مصرف قهوه برای کلیهها، بهویژه در سطح سلولی، به مطالعات بیشتری نیاز است.
وی توضیح داد: کافئین از تولید مولکولهایی که موجب عدم تعادل شیمیایی و استفاده بیش از حد اکسیژن در کلیهها میشوند، ممانعت میکند. شاید کافئین به کلیهها کمک میکند تا سیستم پایدارتری داشته باشند.
“پاریخ” و همکارانش خاطرنشان میکنند که افزودنیهای قهوه مانند شیر، خامه، شکر یا شیرینکنندهها نیز میتوانند بر خطرات AKI تأثیر بگذارند و تحقیقات بیشتری را میطلبند. علاوه بر این، نویسندگان میگویند که مصرف انواع دیگر نوشیدنیهای کافئیندار مانند چای یا نوشابه باید به عنوان یک عامل گیج کننده احتمالی در نظر گرفته شود.
منبع: ایسنا
به گزارش رست مرکز به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، برخی منابع آگاه گفتند که نخستین کشتی های حامل غلات و حبوبات اوکراین امروز بندر«اودسا» را ترک می کنند.
این منابع گفتند که اگر پیشامدی یا اتفاقی خاص نیفتد این کشتی ها امروز بندر اودسا را ترک می کنند.
این در حالی است که پیش از این «مارتین گریفیت» هماهنگ کننده امور انسانی سازمان ملل ابراز امیدواری کرد که کشتی های حامل غلات و حبوبات اوکراین پنجشنبه 28 یا جمعه 29 ژوئن بنادر اوکراین را ترک کنند.
اخیرا روسیه و اوکراین توافقنامه هایی را در استانبول با ترکیه و سازمان ملل برای برداشتن ممنوعیت های صادرات تولیدات کشاوری روسیه به بازارهای جهانی و ایجاد راهی برای صادارت حبوبات و غلات اوکراین از راه دریای سیاه امضا کردند.
قرار است که این حبوبات از سه بندر « اودسا، چیرنومورسک و یوژنی» در طول گذرگاه های امنی که ارتش روسیه باز کرده است، صادر شود.
در همین حال، همزمان با تشدید حملات اخیر ارتش اوکراین به مواضع نیروهای روسیه در جبهه جنوب، مسکو برای نخستین بار طی چند هفته اخیر مناطق حومه کییف، پایتخت، و دیگر شهرهای این کشور را با موشک هدف گرفت.
درگیریهای نظامی در اوکراین که از آن به عنوان بزرگترین مناقشه نظامی در اروپا پس از جنگ دوم جهانی یاد میشود پس از تغییر استراتژی روسیه ابعاد تازهای به خود گرفته و بار دیگر سراسر اوکراین در معرض تهدیدهای مسکو واقع شده است.
به گفته اولکسی کولهبا، فرماندار منطقه کییف «اصابت موشک به تاسیسات نظامی ویشهورود، واقع در حومه پایتخت دست کم پانزده زخمی به جا گذاشته است.»
کییف در حالی بار دیگر در تیررس حملات روسیه قرار گرفته که روز پنجشنبه هنگام سخنرانی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در پارلمان این کشور صدای آٓژیر خطر که حکایت از قریب الوقوع بودن یک حمله موشکی یا هوایی داشت در پایتخت به صدا درآمد.
ساکنان کییف که پس از عقبنشینی روسها از مناطق اطراف پایتخت در روزهای نخستین تهاجم نظامی به کشورشان به تدریج حس بازگشت به زندگی عادی را تجربه میکردند با موج تازه تهدیدهای مسکو بار دیگر نگران جان و منازل مسکونی خود هستند.
به گفته یک فرمانده ارشد نظامی اوکراین، منطقه چرنیهیف واقع در شمال شرق این کشور که همانند پایتخت هفتهها مورد تهدید نیروهای روسیه قرار نگرفته بود به تازگی هدف ۱۰ موشک قرار گرفته است.
از سوی دیگر فرماندهی نیروهای مسلح اوکراین در جبهه شمال نیز اعلام کرد که بیش از ۲۰ موشک از پایگاهی در بلاروس به منطقه چرنیهیف که در نزدیکی مرز روسیه واقع شده شلیک شده است.
حملات اوکراین به مواضع نیروهای روسیه در جنوب
در جبهه جنوب اما اوکراین مدعی شد که هواپیماهای نظامی این کشور به پنج پایگاه روسیه در اطراف شهر اشغال شده خرسون و یکی دیگر از شهرهای مجاور آن حمله کردهاند.
منطقه خرسون که با کریمه، بخش ضمیمه شده به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴ هم مرز است، در نخستین روزهای آغاز تهاجم نظامی مسکو تحت اشغال نظامیان تحت امر ولادیمیر پوتین قرار گرفت.
اوکراین در هفتههای اخیر از سامانههای موشکی دوربرد غربی برای آسیب رساندن به سه پل در رودخانه دنیپرو استفاده کرده و این امر روسیه را برای تامین و پشتیبانی نیروهای خود در کرانه غربی این رودخانه با مشکل مواجه کرده است.
منابع اطلاعاتی بریتانیا اعلام کردهاند که این استراتژی آغازی برای به انزوا کشاندن نیروهای روسیه در منطقه خرسون است.
بر اساس آنچه در یک بولتن اطلاعاتی آمده است: «یگان ۴۹ ارتش روسیه مستقر در ساحل غربی رودخانه دنیپرو، اکنون بیش از پیش آسیب پذیر شده است.
اوکراین میگوید در هفتههای اخیر ضمن تلاش برای عقب راندن نیروهای روسی برخی از شهرکهای کوچک بخش شمالی این منطقه را پس گرفته است.
این در حالیست که وزارت دفاع روسیه مدعی شد که در حمله اخیر هواپیماهای این کشور به یک تیپ پیاده نظام اوکراینی در شمال منطقه خرسون بیش از ۱۳۰ سرباز اوکراینی کشتهاند.
خبرگزاری رویترز ضمن انتشار مطلبی از آخرین تحولات مناطق نبرد در اوکراین اعلام کرد که نمیتواند صحت ادعاهای دو طرف و گزارشهای اخیر میدانی را تایید کند.
بر اساس گزارش دیگر رسانههای خبری، روسیه همزمان با گسترش حملات خود علیه اهدافی در سرتاسر اوکراین تلاش میکند تا کنترل
کامل منطقه صنعتی دونباس شامل استانهای دونتسک و لوهانسک واقع در شرق این کشور را در دست گیرد.
با شدت گرفتن درگیریها، تلاشهای بینالمللی برای بازگشایی بنادر اوکراین و اجازه صادرات غلات و سایر کالاها به خارج این کشور ادامه دارد.
مطلب پیشنهادی: همه چیز درباره واردات قهوه به ایران
خبرنگار روس بار دیگر بهدلیل مخالفت با جنگ در اوکراین به پرداخت جریمه محکوم شد
مارینا اوسیانیکوا، خبرنگار روس که در یک برنامه زنده تلویزیون ملی روسیه به جنگ در اوکراین اعتراض کرده بود، روز پنجشنبه ۲۸ ژوئیه (ششم مرداد) بهدلیل محکوم کردن مجدد جنگ جریمه شد.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه دادگاهی در مسکو، این خبرنگار را به اتهام «بیاعتبار کردن» نیروهای مسلح روسیه به پرداخت ۵۰ هزار روبل (۸۰۰ یورو) جریمه کرد.
او متهم شد که در تاریخ ۱۳ ژوئیه هنگام صحبت با خبرنگاران در جلسه دادگاه ایلیا یاشین، مخالف زندانی گفته است که عملیات در اوکراین یک «جنایت» است.اوسیانیکوا در اواسط ماه مارس با دستنوشتهای وارد استودیوی پخش زنده خبر شد که روی آن نوشته شده بود: «جنگ را متوقف کنید.
تبلیغات را باور نکنید، اینجا به شما دروغ میگویند.» او با این کار به شهرت رسید اما پس از آن مدتی بازداشت و با پرداخت جریمه آزاد شد.
با این حال اپوزیسیون روسیه روی وی اتفاق نظر ندارند و او را بهخاطر سالهایی که در شبکه «پروی کانال» وابسته به کرملین گذرانده سرزنش میکنند.
او پس از چندین ماه کار در خارج از روسیه در اوایل ژوئیه اعلام کرد برای حل و فصل اختلافات مربوط به حضانت دو فرزندش به روسیه بازگشته است. پدر خانم اوسیانیکوا اوکراینی است.
منبع: مردم سالاری
اثر ادرارآور این ماده باعث میشود که کلیهها ادرار بیشتری تولید کند و آب بیشتری از این طریق از دست میرود.
پاسخ این است که اثر ادرارآور ناشی از کافئین موجود در چای و قهوه آنقدر شدید نیست که در مقدارهای معمول باعث کمآبی بدن شود. علت این است که هنگامی یک فنجاق قهوه یا چای مینوشید، در عین حال مقداری مایع هم وارد بدن خود میکنید و اثر ادرارآور کافئین آنقدر شدید نیست که میزان مایع دفعشده از راه کلیهها به این علت بیشتر از این مایع ورودی باشد.
البته مصرف بیش از حد کافئین میتواند باعث سردرد و بیخوابی در برخی از افراد حساس به این ماده شود. همچنین باید از مصرف قند زیاد همراه چای و قهوه پرهیز کنید.
مصرف بیش از حد نوشیدنیهای شیرینشده ممکن است به کمآبی بدن منجر شود، چرا که بدن برای سوختوساز قند نیاز به مصرف بیشتری آب دارد. بنابراین مصرف نوشابههای سرد شیرین مانند کولاها که دارای کافئین هم هستند، گرچه ممکن در ابتدا شما را سر حال آورد، اما به علت اثراتش بر سوختوساز در نهایت ممکن است به تامین آب بدن کمک نکند و از طرف دیگر مصرف قند زیاد به علت نوشیدن آنها میتواند شما را در معرض خطر دچار شدن به بیماریهایی چون چاقی و دیابت قرار دهد.
آب در شرایط معمول احتمالا بهترین نوشیدنی برای حفظ مایعات بدن است که هم عاری از کالری و عم عاری از کافئین است و قیمتش هم ارزانتر است
همچنین بخوانید: راهنمای جامع شغل قهوه فروشی و راهاندازی فروشگاه قهوه
بخش «ال پاوخیل» در منطقه کاکئتا کلمبیا که زمانی مرکز درگیریهای گسترده در جنوب این کشور بود، پس از برقراری صلح به مرکزی برای تولید قهوه توسط زنان کارآفرین تبدیل شده است.
پس از امضای توافقنامه صلح با نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا (FARC) در نوامبر 2016، گروهی از زنان کارآفرین با مشوقهای دولتی و پروژههای اجتماعی، به تولید قهوه میپردازند.
هلنا تلز یکی از تولیدکنندگان قهوه با تاکید بر اینکه کشت قهوه یک حرفه مردانه نیست، به خبرنگار آناتولی میگوید: تولید قهوه در منطقه ما یک کار مردانه محسوب میشد اما این طرح ما نشان داد که زنان نیز میتوانند در این کار موفق باشند.
– هدف این است که بتوانیم مقدار زیادی محصول صادر کنیم
یکی دیگر از زنان تولید کننده به نام کالز نیز در این باره میگوید: هدف این است که بتوانیم در مقادیر زیاد و با کیفیت خوب صادرات داشته باشیم. ما به فرصتهایی نیاز داریم تا همه بتوانیم در این مسیر قدم برداریم.
انجمن زنان قهوه پائوجیل که توسط جمعی از زنان شاغل با فراخوان فدراسیون ملی قهوهکاران تأسیس شده، نه تنها برای تقویت تولید و تجارت، بلکه برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در روستاها نیز طرحها و پروژههایی را اجرایی میکند.
این انجمن ماشین آلات و مواد مورد نیاز پروژه را که توسط وزارت کشاورزی آغاز شده تحت عنوان “برنامه زنان روستایی” فراهم میکند.
در سایه این پروژه، زنان تولید قهوه منطقه را تا 40 درصد افزایش دادهاند.
منبع: خبرگزاری آناتولی