روش های فرآوری قهوه
در حال ارسال

فرآوری قهوه یا Coffee processing به روشی اطلاق می‌شود که در طول آن چند لایه از گیلاس قهوه حذف شده و به این ترتیب مورد استفاده قرار می‌گیرد. تعداد لایه‌های برداشته شده از گیلاس قهوه به روش پردازش بستگی دارد. به همین دلیل در ادامه مراحل فرآوری قهوه مورد بررسی قرار می‌دهیم. روش‌های فرآوری قهوه به ۶ دسته کلی عسلی، تخمیر طبیعی، شسته، خشک، خشک کردن طبیعی و خشک کردن ماشینی تقسیم می‌شود. در این مقاله روش فرآوری قهوه با فیل را هم مورد بررسی قرار خواهیم داد! مطالعه این مطلب به ویژه برای کسانی که قصد خرید قهوه عمده را دارند، توصیه میشود.

فرآوری قهوه درروش شسته

فرآوری قهوه در روش شسته

تولید قهوه در جهان قدمت بسیار طولانی دارد و به همین دلیل روش‌های مختلفی برای فراوری قهوه به وجود آمده‌اند. اولین موردی که به بررسی آن می‌پردازیم فراوری قهوه به روش شسته است. در این روش پوست گیلاس‌های قهوه کنده می‌شود که البته این پروسه به کمک دستگاه‌های اتوماتیک انجام می‌شود. روش کار دستگاه‌ها با اعمال فشار زیاد آب به دانه‌های قهوه است تا پوست آن‌ها ترک بخورد. این روش بسیار طاقت فرسا و وقت گیر است. اما در مقابل این عیب، به خاطر ارتقای عطر و طعم قهوه تاثیر بسیار زیادی در کیفیت آن دارد. فراوری قهوه در روش شسته باعث افزایش اسیدیته موجود در قهوه شده که این مورد در روش خشک امکان پذیر نیست. مدت زمان فرآوری قهوه در این روش در حدود یک هفته است.

علاوه بر تمامی مزایای که در این روش به آن اشاره کردیم ممکن است قهوه فرآوری شده کیفیت مطلوبی را در اختیار شما قرار ندهد؛ زیرا این موضوع به موجودات تک سلولی موجود درون قهوه بستگی دارد تا فرآیند تخمیر را به خوبی انجام دهند. تولید قهوه در ایران و سایر نقاط جهان با روش‌های مختلفی انجام می‌شود که این مورد در خصوص فراوری قهوه نیز وجود دارد. به عنوان مثال کشور کنیا برای افزایش کیفیت قهوه کنیا، دوبار فرآیند تخمیر را روی آنها انجام می‌دهد.

روش‌های مختلفی برای فرآوری قهوه وجود دارند که انتخاب روش مناسب به صلاحدید کشاورز و وضعیت اقتصادی آن بستگی دارد. در سراسر جهان حدود ۵۰ درصد از قهوه‌های تولید شده به روش شسته فرآوری می‌شوند. استفاده از روش شسته در فرآوری قهوه باعث به وجود آمدن مزه‌های گلی، تمیز میوه‌ای و مرکبات می‌شود و بادی آن را صاف و سبک می‌کند. اسیدیته قهوه به دست آمده از فرآوری شسته بالاتر از میزان نرمال است.

 روش تخمیر مرطوب قهوه

در تخمیر مرطوب گیلاس‌های قهوه به مدت ۱۲ تا ۱۸ ساعت در آب موجود در مخزن تخمیر نگه داشته می‌شوند تا پوست آنها به راحتی جدا شود. در این حالت برای اطلاع از به دست آمدن نرمی کافی، تولید کننده به میزان یک مشت از گیلاس‌ها را در دستان خود مالش می‌دهد. در صورتی که پوست آن به راحتی جدا شود یعنی فرآیند تخمیر به خوبی انجام شده است.

روش تخمیر خشک

تخمیر خشک در مقایسه با روش تخمیر مرطوب فرآیند خطرناکی است؛ زیرا در این روش ممکن است تخمیر قهوه بیش از حد نرمال انجام شود و در نتیجه طعم آن نزدیک به طعم سرکه یا الکل شود. برای بررسی فرایند تخمیر خشک کشاورز چوبی را در وسط گیلاس قهوه قرار داده و سپس آن را خارج می‌کند. اگر سوراخ خالی باقی ماند به معنای پایان فرایند تخمیر خشک است و لازم است وارد مرحله بعد شود. قهوه‌هایی که به روش خشک فرآوری می‌شوند از نظر طعم نسبت به قهوه‌های تخمیر شده با رطوبت شیرینی بیشتر و بادی کمتری دارند.

فرآوری قهوه به صورت خشک

فراوری قهوه به صورت خشک

فرآوری قهوه به صورت خشک یا پردازش طبیعی روشی است که در آن گیلاس‌های قهوه روی سطح بتنی یا تخته‌های آفتابگیر پهن می‌شوند تا با استفاده از نور خورشید و باد خشک شوند. ارتفاع سطوح بهتر است یک و نیم متر بالاتر باشد تا گردش هوا در اطراف دانه‌های قهوه به خوبی انجام شود. تولیدکنندگان قهوه از روش‌های مختلفی برای افزایش یا کاهش سرعت فرآیند خشک کردن قهوه‌ها استفاده می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به  قرار دادن گیلاس در توده های ضخیم جهت گرم شدن و تخمیر اشاره کرد. بعد از خشک شدن تولید کننده لایه‌هایی را از روی گیلاس قهوه را جدا می‌کند. انواع قهوه‌هایی که به صورت طبیعی خشک شده‌اند بادی بیشتری دارند و طعم میوه‌ها و انواع توت در آنها احساس می‌شود. ممکن است در هنگام استفاده از انواع قهوه با قهوه‌هایی که شفافیت کمتری دارند روبه‌رو شده باشید به احتمال بسیار بالا آنها به صورت خشک فرآوری شده‌اند.

روش فرآوری قهوه عسلی

یکی از روش‌های فراوری قهوه خام، روش فراوری عسلی قهوه نام دارد که اغلب افراد آن را با روش نیمه شسته اشتباه می‌گیرند. در این روش تفاوت‌هایی با فرایند فرآوری قهوه به صورت نیمه شسته وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به جدا کردن لایه بیرونی با استفاده از روش خمیری خشک اشاره کرد. در این روش سطح میوه‌ها چسبنده هستند که جهت خشک کردن از تخت‌های بلند استفاده می‌شود. به این صورت که دانه‌های قهوه روی تخته‌های بلند پهن می‌شوند تا عبور جریان هوا باعث خشک شدن آن‌ها شود.

نحوه خشک کردن قهوه‌های فرآوری شده

انواع قهوه‌هایی که با استفاده از این روش فراوری می‌شوند به طور معمول جهت محافظت بیشتر در برابر گرما و نور خورشید چند لایه آنها باقی می‌ماند؛ اما برخی از مواقع تولیدکننده با توجه به صلاحدید خود پوست‌های دیگر را هم جدا می‌کند تا فرآیند خشک شدن سریع‌تر انجام شود. این موضوع در بیشتر مواقع با در نظر گرفتن بودجه اقتصادی صورت می‌گیرد و توجه زیادی به کیفیت قهوه به دست آمده نمی‌شود.

از جمله رایج‌ترین روش‌های خشک کردن قهوه میتوان به پاسیوهای بتنی قهوه اشاره کرد که اندازه آنها ممکن است بزرگتر از ۴ برابر زمین فوتبال باشد. در این زمین‌ها کارگران بارها در حال تغییر موقعیت گیلاس‌های قهوه هستند تا روند خشک شدن به صورت یکنواخت انجام شود. یکی دیگر از روش‌های مورد استفاده برای خشک کردن استفاده از انواع آلاچیق‌ها با تخت‌های بلند است. در این روش گیلاس‌های قهوه روی تخت‌های بزرگ قرار داده می‌شود و عبور آب و هوا در اطراف این تخت‌ها باعث خشک شدن قهوه می‌شود.

خشک کردن قهوه با استفاده از ماشین

تکنولوژی تولید قهوه پیشرفت زیادی را تجربه کرده است که از جمله آن می‌توان به انواع خشک کن‌های ماشینی قهوه اشاره کرد. لازم است جهت خشک کردن قهوه با استفاده از دستگاه‌ها تکنیک‌های مختلفی را به کار بگیرید. به طوری که کشاورزان برای جلوگیری از آسیب دیدن گیلاس‌های قهوه شرایطی مانند شب و روز را در دستگاه‌های خشک کن فراهم می‌کنند تا کیفیت بالایی در قهوه تهیه شده به وجود بیاید. همچنین استفاده از این تکنیک‌ها به خشک شدن یکنواخت قهوه‌ها کمک می‌کند.

فرآوری قهوه با فیل

فرآوری قهوه با فیل

آخرین روش که به بررسی آن می پردازیم فراوری قهوه با فیل است! روش فراوری قهوه با فیل هزینه بسیار بالایی دارد که در کشور تایلند قهوه عربیکا با استفاده از این روش فرآوری می‌شود. در این روش قهوه‌های عربیکا تایلندی به عنوان غذا به فیل‌ها داده می‌شوند تا از سیستم گوارش آنها عبور کند و این پروسه به حدود ۶ ساعت زمان نیاز دارد تا به صورت مدفوع از بدن فیل خارج شود. استفاده از این روش باعث طعم شیرین در دانه‌های قهوه می‌شود که بعد از جمع آوری لازم است با درجه مدیوم رست شوند. خرید عمده قهوه فرآوری شده با فیل یکی از حرکت‌های لاکچری در سراسر جهان است که کمتر کسی علاقه زیادی به آن دارد.

در حالت کلی  در سراسر جهان این روش به عنوان یکی از روش‌های لاکچری به ندرت انجام می‌شود و قیمت بالایی دارد، اغلب قهوه‌های مورد استفاده در این روش از نوع عربیکا هستند. در سایر کشورها علاوه بر فیل از حیواناتی مانند راسو در فرآوری قهوه استفاده می‌کنند.

بهترین روش فراوری قهوه

همانطور که بررسی کردیم روش‌های مختلفی برای فراوری وجود دارد که در بین این روش‌ها فراوری قهوه به روش شسته در صورتی که تمامی اصول آن به درستی انجام شود، بهترین روش است. با استفاده از این روش کیفیت قهوه ارائه شده بالاتر بوده و عطر و طعم بهتری در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد. بهتر است بعد از انجام تمامی این روش‌ها گزینه مناسب استانداردی را جهت بسته بندی قهوه در نظر بگیرید. بسته بندی مناسب قهوه از دو لایه پلاستیکی و کنف هندی تشکیل می شود تا علاوه بر حمل و نقل راحت کیفیت قهوه شما به خوبی حفظ شود.

مطلب پیشنهادی: بهترین نوشیدنی های غیر الکلی جهان

خرید قهوه عمده

روش‌های مختلفی از فرآوری قهوه را با همدیگر مورد بررسی قرار دادیم. ما در فروشگاه رست مرکز سعی میکنیم قهوه‌های فرآوری شده با بهترین روش‌های موجود در سراسر جهان را برای شما ارائه دهیم تا کیفیت مناسبی را در اختیار مشتریان خود قرار دهید. خط تولید قهوه درکشورهای مختلف متفاوت است که تولیدکنندگان و کشاورزان با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و زمان خود گزینه‌های مناسبی را جهت فراوری قهوه  انتخاب می‌کنند.

خرید از فروشگاه رست مرکز این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بهترین کیفیت از قهوه‌های فرآوری شده را خریداری کرده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرید. متقاضیان خرید قهوه عمده در سراسر ایران می‌توانند تنها با چند کلیک ساده یا برقراری تماس تلفنی سفارشات خود را با وزن‌های مختلف از این فروشگاه ثبت کنند.

سوالات متداول در مورد فرآوری قهوه

فرآوری قهوه چیست؟

فرآوری قهوه یا Coffee processing به روشی اطلاق می‌شود که در طول آن چند لایه از گیلاس قهوه حذف شده و به این ترتیب مورد استفاده قرار می‌گیرد. تعداد لایه‌های برداشته شده از گیلاس قهوه به روش پردازش بستگی دارد.

چند روش برای فرآوری قهوه وجود دارد؟

به طور کلی 4 روش برای فرآوری قهوه وجود دارد. این موارد شامل: روش شسته، روش خشک، روش عسلی و روش استفاده از فیل است.

بهترین روش فراوری قهوه کدام است؟

روش‌های مختلفی برای فراوری وجود دارد. در بین این روش‌ها فراوری قهوه به روش شسته در صورتی که تمامی اصول آن به درستی انجام شود، بهترین روش است. با استفاده از این روش کیفیت قهوه ارائه شده بالاتر بوده و عطر و طعم بهتری در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد.

MRK coffee (رست مرکز)

میدان آرژانتین خیابان خالد استابلی خیابان ۸ وزرا پلاک ۵/۱
تهران, تهران 1511796412
Iran - ایران
تلفن: 00982188716506
رایانشانی: info@mrkcoffee.com

شنبه9:00 AM - 9:00 PM
یکشنبه9:00 AM - 9:00 PM
دوشنبه9:00 AM - 9:00 PM
سه شنبه9:00 AM - 9:00 PM
چهارشنبه9:00 AM - 9:00 PM
پنج شنبه9:00 AM - 9:00 PM
جمعه9:00 AM - 9:00 PM

دانلود نسخه پی دی افچاپ صفحه
در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.